Ik ga uit van het idee dat gedrag wordt aangestuurd door je denken én voelen. Dit wordt soms versterkt door lichamelijke behoeften als het gaat om verslavingen aan stofjes of eten. Als je denken en voelen hetzelfde willen, komt er ruimte voor nieuw gedrag. Dit kan verhinderd worden door “oude” of hardnekkige patronen. Ondanks die hindernissen kan je wel veranderen, maar met veel strijd. Ik werk toe naar het gedrag dat iemand wil, zonder strijd. Dit betekent niet persé de makkelijkste weg! Ook verslavingen en gewoonten, behandel ik als gedrag. Werken vanuit deze visie maakt hulpmiddelen overbodig. Je kan het op eigen kracht!

Een oplossing werkt goed wanneer jij deze zelf vindt. Ik wil je daarin zo min mogelijk sturen. Ik geef geen adviezen over hoe jij zou moeten leven of hoe je je probleem aan moet pakken.

Mijn houding naar jou toe: gelijkwaardig, informeel, respectvol, open, eerlijk en ontspannen.

Professioneel

Ik heb psychologie gestudeerd en werk volgens de beroepscode van het Nederlands Instituut van Psychologen. Dat houd in dat ik vanuit een behandelplan werk en een eenvoudig dossier bijhoud. Daarnaast heb ik kennis van de psychologische diagnostiek, technieken uit de cognitieve gedragstherapie en algemene gesprekstechnieken. Ik maak gebruik van alles waarvan ik denk dat het jouw behandeling ten goede komt. Uitgebreide diagnostiek, een uitgebreide intake en behandelprotocollen laat ik achterwege. Ik denk dat ik daardoor mijn klanten goed én efficiënt help. Deze vrijheid kan ik nemen, omdat ik niet gebonden ben aan de richtlijnen die zorgverzekeraars aan psychologen stellen.