Heb je van alles geprobeerd om af te vallen?
Ben je het jojo-en van je gewicht zat?
Wil je stoppen met je eetbuien?
Heb je moeite om gezonder te eten?
Vind je het moeilijk om aan te komen?
Heb je een eetstoornis?
Dan is de behandeling bij de praktijk ik jou luister iets voor jou!
Bouwstenen van de behandeling voor een ander eetpatroon.
- Als je eetgewoonte verandert moeten je gedachten meeveranderen.
Mensen zijn op een heleboel manieren verbonden met eten. Eten bepaalt hoe je beweegt, hoe je bij anderen overkomt én het houd je in leven. Ook bepaalt het je dagindeling, geeft het plezier en verdriet. Daarbij zit het gekoppeld aan personen in je leven en wat er in je leven gebeurd is. Als je jouw eetgewoonten wil veranderen, kunnen deze verbindingen mee veranderen. Maar dat lukt niet met “Stop” of “Nee” zeggen alleen.
Een eetstoornis zie ik hierbij in het verlengde: een eetstoornis geneest niet door een ander gewicht. Je rekent met een eetstoornis af door “nieuw denken” en “nieuw gedrag”.
- Direct toewerken naar een eet- en beweegpatroon wat goed bij je past.
Een verandering kost ten eerste energie. Het is zonde van je energie om eerst een tijdelijk, strikt eetpatroon aan te leren. Om dan vervolgens een ander, haalbaar eetpatroon te leren.
Daarnaast wordt een tijdelijk, strikt dieet vaak gestuurd door de gedachten aan de gewichtverandering. Terwijl het vasthouden van je gewicht vraagt om andere denkpatronen. Ik streef ernaar om maar één keer je eetgedrag én je denken te veranderen.
Geen streng dieet betekent ook je langzaam aankomt of afvalt. Het voordeel hiervan is dat de lichamelijke verandering langzaam gaat, waardoor je lijf zich beter aanpast. Je ervaart dan niet de tegenwerking van je lijf die vast blijft houden aan je eerdere energievoorraad.
Het veranderen van een eetpatroon, soms gecombineerd met het veranderen van het beweegpatroon, kan met een individuele behandeling. Naast dit programma kan worden geadviseerd één of meer trainingen te volgen.